Tornar al blog

Publicat el .

Fruites amb menys sucre i els seus beneficis per a la salut

Les hortalisses i fruites són components essencials d’una dieta saludable. Si t’has proposat seguir una dieta baixa en sucres has de saber que hi ha fruites amb menys sucre que unes altres, per això en el següent post t’ajudarem a conéixer-les.

Abans de res, és important saber que totes les fruites contenen sucres naturals, als quals denominem fructosa. Aquests sucres no són perjudicials per a la salut si es consumeixen de manera adequada i sense excessos.

Segons informes de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la seua incorporació a la dieta diària no sols ajuda a reduir el risc de patir malalties no transmitibles com a cardiopaties o determinats tipus de càncer; sinó que també, combinades en una dieta baixa en greixos i sucres afegits, poden afavorir la prevenció de l’augment de pes. Cal no oblidar doncs, que la fruita és un aliment molt sa i complet, font imprescindible d’aigua, vitamines, minerals i fibra.

Llistat de fruites amb menys sucre

A continuació, et presentem un llistat amb fruites més consumides habitualment ordenades de menor a major segons la seua quantitat de sucres naturals.

 • Llimona i llima

Pertanyents a la família dels cítrics, són les fruites més àcides, i per tant amb menor quantitat de sucres. Són riques en vitamina C i antioxidants, tenen propietats antibacterianes i afavoreixen l’augment de les defenses de l’organisme ajudant a reforçar el sistema immunològic.

La llimona i la llima son difícils de consumir soles, se solen utilitzar per a amaniments, salses, conservar aliments, sucs o evitar l’oxidació d’altres fruites i hortalisses en entrar en contacte amb l’aire.

 • Maduixes, gerds i mores

Són fruites altes en antioxidants i baixes en sucres (menys de 8g/100g). Són font de minerals i vitamines A, B, C i K, per la qual cosa ajuden a reforçar el sistema immunitari, aporten àcid fòlic i potassi.

Les maduixes i els gerds contenen major quantitat d’aigua i fibra que ajuden a controlar els nivells de sucre en sang i a reforçar el sistema digestiu.

Gerds bio
 • Meló d’Alger i meló tendral

Totes dues fruites estiuenques aporten al nostre cos aigua, vitamines del grup A i C, fibra i components nutricionals que actuen com a antioxidants en l’organisme. Són baixes en calories i estan compostes en un 90% d’aigua, per la qual cosa resulten molt hidratants i essencials en els mesos més calorosos d’estiu.

 • Aranja

Es tracta d’una fruita amarga, lleugerament més àcida que la taronja però també amb moltes propietats. Conté pocs sucres naturals i és de baixa aportació calòrica, està compost quasi en la seua majoria per aigua, per la qual cosa genera un efecte saciant. S’engloba en la família dels cítrics, aporta vitamines A, B i C, *betacarotenos i minerals com a magnesi i potassi.

 • Bresquilla

És una fruita d’os dolç que contenen una xicoteta quantitat de sucres (menys de 13g/100g). Aporta a l’organisme una gran quantitat de minerals, antioxidants, vitamina C i fibra, per la qual cosa també resulta un bon aliat del nostre sistema digestiu.

 • Pinya

És una fruita saciant amb un baix contingut en hidrats de carboni (al voltant de 13g/100g) i un alt contingut en potassi, àcid fòlic, bromelina i antioxidants.

 • Cirera

És una fruita amb molt poca aportació calòrica, el seu contingut en sucres naturals és similar al de les pomes, peres o taronges. Són riques en betacarotens, vitamines C i E, àcid fòlic, antioxidants i fibra, per la qual cosa afavoreix la salut digestiva, ajuda a reduir els nivells de sucre en sang i a controlar les calories.

 • Albercoc

Fruit d’os amb baix contingut en sucres (al voltant de 14g/100g). Conté vitamines del grup A i C, potassi, betacarotens i flavonoides. Així mateix també aporta a l’organisme aigua i fibra, per la qual cosa afavoreix la flora intestinal i la salut digestiva, ajudant el mateix temps a mantindre la hidratació del cos.

 • Kiwi

El kiwi es una fruita xicoteta característica pel seu sabor una cosa àcida i el seu color verd intens. Igual que la resta de fruites que hem anat veient en la llista, el kiwi és ric en vitamina C i K, antioxidants, potassi, folats i fibra, per la qual cosa afavoreix en gran manera la salut digestiva i la digestió de les proteïnes.

 • Pera

La pera es tracta d’una fruita amb una alta aportació de fibra i sota contingut en sucres (al voltant de 17g/100g). Conté més d’un 80% d’aigua, per la qual cosa resulta molt fàcil de digerir, aporta vitamines B i C, potassi, ferro i calci entre altres, així com antioxidants que prevenen l’envelliment prematur de les cèl·lules.

La pera ecològica és una de les fruites amb menys fructosa
 • Poma

És una fruita molt habitual en la nostra dieta, en part gràcies a la seua polivalència i diversitat de varietats. Sens dubte és una de les fruites més completes i enriquidores. Conté al voltant d’un 85% d’aigua, rica en antioxidants font és de vitamina E i en menor quantitat de vitamina C. També és rica en fibra i potassi, per la qual cosa afavoreix la digestió i reforça el trànsit intestinal. A més, existeixen diferents variants com poden ser la poma roja, la poma golden o la poma fuji.

 • Nabiu

Els nabius, igual que les mores i gerds, són rics en antioxidants, vitamines C i K i fibra. Malgrat contindre major quantitat de sucres, també contenen major quantitat d’antioxidants que ajuden a previndre l’envelliment prematur de les cèl·lules.

 • Taronja i mandarina

Totes dues fruites pertanyents al grup dels cítrics, aporten a l’organisme vitamina C, i en menor quantitat del grup B, àcid fòlic, potassi i fibra. Igual que la resta de cítrics, són bones aliades per a prevenció de refredats i alleujament de problemes relacionats amb la circulació sanguínia.

La major part de les seues propietats, especialment la fibra, es troben en la polpa, per la qual cosa resulta més beneficiosa consumir-les en peça que en suc.

La mandarina conté major quantitat d’aigua i menor quantitat de carbohidrats que la taronja.

La mandarina bio és una de les fruites amb menys sucre

Totes aquestes fruites baixes en sucres naturals, gràcies a les seues múltiples propietats, aportació de minerals i fibra són perfectes per a regular els nivells de sucre en sang, ajudar-nos a mantindre una òptima salut, alenteixen el procés digestiu i ajuden l’organisme a optimitzar l’energia que ens aporta cada peça de fruita.

Totes les fruites són saludables i en la seua gran diversitat ens aporten vitamines, fibra, aigua, minerals i sucres naturals, no obstant això, existeixen fruites amb menys fructosa que unes altres que hauràs de tindre en compte en cas de patir intolerància. Indubtablement, la fruita és aliment essencial d’una dieta equilibrada i sana, és important menjar de manera variada i sense excessos per a beneficiar-se de tots els nutrients que poden oferir-nos.

Sens dubte, la millor opció sempre serà consumir fruita fresca, natural i de temporada, mantenint totes les teues propietats i resultant més beneficioses per al nostre organisme.