Sobre nosaltres

Silvestre Agricultura Ecológica SL

Silvestre Agricultura Ecològica S.L. és una empresa de tradició familiar que compta a una ampla
experiència en producció pròpia, distribució a majorista i venda al detall de producte ecològic.

Silvestre Carceller Roig, pioner en agricultura ecològica, es troba al davant del nostre equip
format per agricultors professionals.

Història

A l’inici de la dècada dels 90, Silvestre fou possible el seu somni d’infància, treballar i viure la terra de manera viable i natural, tal i com ho havien fet anteriorment els seus avantpassats. Des de l’inici es forma amb els millors professionals del sector. Al 1998 inicia la seua trajectòria professional en l’ecologia, on aprèn a combinar l’experiència dels coneixements familiars i la nova formació adquirida. Durant aquest temps, el camp de Silvestre ha sigut un referent formatiu dins del moviment agroecològic a València.

El 2016 Silvestre és nomenat Agricultor Exemplar per la ciutat de València i eixe mateix any amb el seu fill Joan es crea Silvestre Agricultura Ecològica S.L.

Durant els últims anys el projecte ha prosperat, hem ampliant en terres i producció. Es certifica l’empresa a distribuïdora i estableix el seu centre logístic a Meliana. Permitent l’apertura a nous canals de venda entre els que es troben diverses tendes i supermercats de la ciutat de València.

On

Ens trobem a la ciutat de València, al cor de l’Horta Nord, una terra de cultiu fèrtil a vora del mar Mediterrani que és cultivada des de l’època de l’imperi romà.

Estem situats en una terra històrica i privilegiada que durant milers d’anys ha abastit d’aliment a la ciutat de València, on la major part de la població es dedicava a l’agricultura. Ens plena d’orgull mantindré a través de l’ecologia el llegat dels nostres avantpassats.

Com

La tecnologia i els avanços han fet possible la creació de noves ferramentes a fer la nostra tasca més fàcil, però hem de saber que no totes les facilitats són bones. Gran part de les explotacions agrícoles modernes, no contemplen els cicles naturals propis de cada varietat, les rotacions de cultiu, els recursos hídrics, etc. El que genera aliments de baixa qualitat, grans minves de producte per excedents, pèrdua progressiva de fertilitat a la terra i l’ús de químics que pot produir intoleràncies i problemes de salut a llarg termini (entre altres coses).

En Silvestre Agricultura Ecològica ens dediquem a crear aliment de manera sostenible a partir de la llavor, terra, aigua i sol. El nostre projecte compta amb l’aval del CAECV (Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana) que ens certifica com a productors i distribuïdors de producte ecològic des de 1998.

El nostre compromís amb el medi és també la conseqüència d’intentar aconseguir la màxima qualitat. Per a aconseguir-la controlem tot el procés de producció i distribució des que es prepara la terra fins que arriba el producte a casa. Comptem amb tècniques de cultiu biodinàmiques, treballem varietats autòctones difícils de cultivar però d’exquisides qualitats organolèptiques, formem el nostre equip encarregat de la distribució per a seleccionar els millors productes des de l’origen i molt més. Tot això i un gran equip de professionals conforma l’ADN de Silvestre Agricultura Ecològica.