Tornar al blog

Publicat el .

Propietats del Gingebre: Aliat natural del sistema immunològic

El gingebre aporta molts nutrients i components beneficiosos que ajuden a cuidar el cos i la ment. En el següent article parlarem de les múltiples propietats del gingebre, dels seus usos culinaris i de la seua conservació.

El gingebre és un tipus de rizoma centenari originari del sud-est asiàtic, molt benvolgut per les seues múltiples propietats curatives i culinàries. Durant centenars d’anys el gingebre s’ha utilitzat en la medicina tradicional, demostrant ser una solució efectiva front nombroses afeccions.

PROPIETATS DEL GINGEBRE

Alguns dels principals beneficis del gingebre son:

  • És un aliment ric en vitamines A, C, B1, B2 i B6, i en minerals com a calci, potassi, ferro, manganés i fòsfor.
  • Eficaç enfront de problemes digestius i dolors menstruals, afavoreix la digestió i redueix els gasos.
  • Actua com antiinflamatori natural i relaxant muscular, recomanable per a tractar símptomes propis de l’artritis, reuma i osteoporosi.
  • Redueix les sensacions provocades per vertígens, marejos i nàusees.
  • Ajuda a combatre l’estrés i l’envelliment prematur estimulant el sistema immunològic i millorant les defenses
  • Actua com a vasodilatador millorant la circulació sanguínia.
  • Afavoreix la desinfecció i neteja de l’organisme de possibles gèrmens eliminant toxines, per la qual cosa és un gran aliat enfront de la congestió i la tos.

A pesar que les propietats del gingebre són innombrables, és important consumir-ho amb moderació. A més, no està indicat prendre gingebre si pateixes de problemes renals o trastorns digestius com gastritis o còlon irritable, davant qualsevol dubte el millor serà consultar amb el teu especialista.

propietats del gingebre

ELECCIÓ I CONSERVACIÓ DEL GINGEBRE

A l’hora de comprar gingebre fresc és important saber quina és la millor manera de conservar-ho per a evitar la seua deterioració, és important que l’arrel tinga la pell llisa i desprenga una aroma intensa i picant. Es recomana conservar-ho en una bossa de plàstic hermètica dins del frigorífic o del congelador. Tingues en compte que el gingebre fresc cal pelar-lo o ratllar-lo abans del seu consum.

USOS DEL GINGEBRE

Característic pel seu sabor i aroma picant, és un ingredient molt polivalent que podràs incorporar a la teua dieta de diverses maneres. L’ús culinari del gingebre està cada vegada més estés, especialment en la cuina asiàtica, ja que acompanya molt bé una infinitat de peixos, mariscos, carns, verdures i fruites.

Es comercialitza en diversos formats: fresc, en pols, confitat i com a oli essencial.  En la secció de verdures ecològiques de Ecocaixa, pots obtindre gingebre com a arrel crua, sent aquesta l’opció més versàtil ja que pots pelar-ho, ratllar-lo i trossejar-ho per a incorporar-ho als teus dolços, caldos, cremes, salses, arrossos i begudes vegetals. També pots afegir un trosset d’arrel pelada als teus sucs o liquats vegetals, els donarà un sabor especial.

Un altre dels seus usos és com a oli essencial, combinant-ho amb la teua crema o oli corporal habitual, t’ajudarà a entrar en calor en els dies més freds gràcies a la seua propietat de generar calor en l’organisme.

Però una de les formes més habituals i senzilles de consumir-ho és en infusió, pots prendre-ho de diverses maneres, et recomanem acompanyar-la amb una mica de mel i suc natural de llima. Ideal per a entrar en calor! Els beneficis del gingebre com a espècia terapèutica i am infusions tambè son ressenyables.